Hindistan'da Ayurveda Seyahati
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik Tatil

Biz iki eğitmen arkadaş Neslihan İskit ve Ebru Şinik , bu seyahati sizin için özenle ve sevgiyle tasarladık. Hindistan bizim için büyülü! Shakti dişi enerjinin şehri olarak bilinen Kerala ise tam anlamıyla cennetten bir davet!

Okyanusun, dalgaların sesiyle uykuya dalıp, kuş sesleri ile uyanacağınız, dalından yeni gelmiş hindistan cevizi ve tropik meyveleri deneyimleyeceğiniz, akşamları palmiye ve hindistan cevizi ağaçlarının çatısında ve yıldızların yere yaklaştığı bir adada, rüya dediğiniz her şeyi gerçek kılmak istedik. Yoga’yı ve Ayurveda’yı gerçek anlamda deneyimlemek için, köklerini hissetmek, içimize çekmek için anavatanına gidiyoruz. Zamanı yitirmeye, ritmi yakalamaya gidiyoruz!

Hindistanda Yoga

BU SEYAHATTE NELER VAR?

Seyahat paket fiyatına dahil tüm hizmetler aşağıda sıralanmıştır;

  • Seyahat boyunca, 7 gece, Hindistan’ın Kerala bölgesinde yer alan Poovar şehrinde, Kerala’nın en güzel ayurvedik otellerinden biri olan İsola Di Cocco Ayurvedic Heritage Beach Resort’ta konaklama (www.isoladicocco.com)
  • Otele varır varmaz geleneksel Aarti, Tikka ve taze Hindistan cevizi suyu ikramı ve taze çiçek kolyeleri ile karşımala
  • Lüks Heritage 2 kişilik odalarda konaklama
  • Sabah ve akşam yemekleri ile yarım pansiyon konaklama: Sağlıklı ayurvedik yemekler ve isteğe göre sadece vejetaryen tercihler
  • Ayurvedik doktor ile beden tipi konsültasyonu ile beden tipinin belirlenmesi ve doshamızı doğal dengesine getirmek için beslenme ve sağlıklı yaşam tavsiyeleri
  • Günlük yoga, nefes ve meditasyon uygulamaları
  • 2 Adet Ayurvedik Masaj
  • Okyanus kenarında dalgaların sesiyle plajda güneşlenme ve havuz keyfi
  • Grubumuz için özel Holy Festivali benzeri kutlama

Özel rehber eşliğinde aşağıdaki 7 maddede belirtilen günübirlik kültürel şehir ve tapınak turları & etkinlikler;

      - Kutsal Yılan Şehri olan Trivandrum’da şehir turu, alışveriş imkanı

      - Bengal, Hint okyanusu ve Arap denizinin birleştiği nokta olan Kanyakumari’de güneşin batışını izlemek

      - Sakin sularda tekne ile “Backwaters of Kerala” gezintisi

      - Kovalam plajına gezinti

       - Shiva ve Ganesha tapınakları ziyareti

      - Ganesha tapınağında Hindistan cevizi ile engelleri kaldırma ritüeline katılma     

      - Hint Savaş sanatlarından Kalari’yi geleneksel bir aşramda izleme ve isteğe bağlı olarak tek seferlik pratik yapma ayrıcalığı     

      - Villa Maya’da bir öğlen yemeği

Uçak biletleri seyahat paket fiyatına dahil değildir, ayrıca bireysel olarak satın alınacaktır. Aşağıda uçak detaylarına ait açıklamayı bulacaksınız.

Bir Haftalık Ayurveda Tatili Genel Program Akışı

  • Her sabah 06:30 da dalgaların sesi eşliğinde meditasyon ve 07:00-08:30 saatleri arası yoga ve nefes seansına katılabilirsiniz.
  • Kahvaltının ardından her gün yukarıda detayları belirtilmiş şehir turları ve gezilerimiz olacaktır.
  • Sabah kahvaltıları ve akşam yemeğinin otelimizde alınacağı seyahat boyunca, öğle yemeği genelde günlük turlar kapsamında otel dışında yenecek ve öğledensonra otele dönüş sonrası masaj ve dinlenme için zamanınız olacaktır.
  • Program akışına göre değişebilecek olan akşam üzeri 17.00 civarı 1 saatlik nefes teknikleri ve yoga seansının ardından akşam yemeğine kadar serbestsiniz.
  • Yemeğin ardından arzu ederseniz 1 saatlik yoga ve ayurveda felsefe sohbetlerimize katılabilirsiniz.
  • Tam detaylı program ilk gün verilecektir. Yine de Hindistan’da olduğumuz için zaman zaman akışa güvenmemiz gerekebilir. “Akışa Bırak, Ritmi Yakala”

Seyahat Konaklama Bilgileri;

  • Özel rehber eşliğinde aşağıdaki 7 maddede belirtilen günübirlik kültürel şehir ve tapınak turları & etkinlikler;
    - Seyahat süresince İsola Di Cocco Ayurvedic Heritage Beach Resort’da 7 gece konaklanacaktır.
    www.isoladicocco.com | Poovar P.O, Trivandrum-695 525 | +91 471 2210008, 2210800, 2210918 | info@isoladicocco.com
    - Otelimiz Hindistan cevizi ağaçları altında Poovar ırmağı kıyısında harika bir doğa içinde konumlanmış olup okyanusa yürüyüş mesafesindedir. Resort’umuzun her tarafı sularla çevrilidir.
    - Geleneksel Kerala evleri tarzında, gül ve tik ağacından yapılmış, yeşillikler içinde yer alan “heritage” odalar da konaklama olacak. - Odalarda mini buzdolabı, TV ,telefon; açık havada etrafı güvenli ve kapalı tuvalet, 24 saat sıcak ve soğuk su ayrıca 24 saat oda servisi mevcuttur.
    - Odalarda konaklama 2 kişi bir odayı paylaşacak şekilde planlanmıştır.
    - Oda arkadaşınızı kendiniz seçebilirsiniz. Grupta hiç tanıdığınız yoksa oda arkadaşınızı sizin için biz belirleyeceğiz. Odaları kimlerin paylaşacağı gitmeden gruplanmış olacaktır. Sonradan karışıklık olmaması adına kendi seçiminizi bize bildirmenizi rica ederiz.
    - Odaların hepsi aynı tip olacaktır. Yine de otele varış günü resepsiyonda küçük bir kura ile herkesin konaklayacağı oda belirlenecektir.
    - Otelin her yerinden ücretsiz Wi-Fi internet bağlantısı mevcuttur.

GENEL BİLGİLER

  • Uçak biletleri seyahat paket fiyatına dahil değildir, bireysel satın alınacaktır. Fazla uçuş seçeneği olmadığı gibi fiyatların artmaması adına bir an önce biletlerin alınması tavsiye edilir.
    - Hindistan’a seyahat ederken vize almak zorunludur. Vize bilgileri için Hindistan İstanbul Konsolosluğu Harbiye şubesinden bilgi alabilir ve www.cgiistanbul.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.
    - Havaalanından otele, otelden havaalanına ve geziler boyunca grubun tüm ulaşım ve gezi ücretleri fiyata dahildir.
    - Otele giriş 2 Şubat 2019 tarihinde yapılacaktır. Otele giriş yapılarak, odalara yerleşimden sonra Ayurvedik Konsültasyon ve masaj randevuları organize edilecektir.
    - İlk akşam açılış ve grup oryantasyonu ve program hakkında bilgilendirme yapılacaktır.
    - Ayrıca ilk iki gün boyunca boş zamanlarda Spa otelimizin uzman ayurveda doktorları ile alacağınız randevu ve konsültasyon sonucu ayurvedik beden tipinizi öğrenmiş olacaksınız. Bu şekilde inziva boyunca beden tipinize uygun ayurvedik beslenme ile arınabilir ve size uygun masajları deneyebilirsiniz.
    - Ayurvedik konsültasyon yaklaşık yarım saat sürmektedir. Doktor konsültasyonu ve alacağınız 2 masaj seyahat paket bedeline dahildir.
    - Tatilimiz sırasında her gün yoga, nefes teknikleri ve meditasyon derslerimiz ve ayurvedik sohbetlerimiz sabah ve akşam seansları şeklinde gerçekleşecektir.

UÇAK VE HAVA ALANI BİLGİLERİ

  • Seyahat, Emirates Havayolları uçuş bağlantıları daha konforlu olduğundan Emirates Havayolları ile yapılacaktır.
    Ayrıca seyahate kapora yatırarak kesin kayıt yapan ilk 10 kişi için ( Ekim sonuna kadar) Emirates Havayollarından uçak bileti başına 195 USD indirim sağlanmıştır.
  • Grup liderleri olan Neslihan iskit ve Ebru Şinik, Emirates Havayoluyla grup ile birlikte seyahat edecektir.
  • 1 Şubat 2019 Cuma akşamı Atatürk Havaalanından, Emirates Hava Yolları İstanbul’dan 20:05 hareket edilecek ve önce 01:20’de Dubai’ye varılacak; ve 02:55’de Dubai’den aktarma ile devam edilerek 2 Şubat sabahı 8:30’da Trivandrum/Hindistan’a varılacaktır.
    (Emirates Biletleri Gidiş: 1FEB ISTDXB KK20 & 2FEB DXBTRV KK20 )
  • 9 Şubat 2019 Cumartesi dönüş yolunda yine aynı şekilde Emirates Hava Yolları ile Trivandrum’dan 10:05 hareketle 12:55’de Dubai’ye varılarak, Dubai’den 14:20 aktarma ile 18:30’da İstanbul’a varılacaktır.
    (Emirates Biletleri Dönüş: 9FEB TRVDXB KK20 & 9FEB DXBIST KK20)
  • Bu gidiş-dönüş biletin fiyatı 950 dolar olup, 7 Haziran 2018 tarihine kadar ilk 10 kişilik kayıt grubu ile birlikte satın alındığı takdirde Emirates Havayollarının grubumuza özel indirimi olan 765 dolardan satın alma opsiyonu bulunmaktadır.

Emirates Havayollarını tercih etmeyecek kişiler için Türk Hava Yolları Opsiyonu;

  • İstanbul’dan grup ile birlikte gelmeyecek ve seyahate başka noktadan kendi imkanları ile katılacak olanlar mutlaka kayıt anında bildirmelidir.  - 
  • Bu durumda havaalanından otele kendi imkanları ile taksi tutarak ulaşabilirler;havaalanından otele ve otelden havaalanına ulaşım ücretleri kendilerine aittir.Havaalanı ve Poovar’da bulunan otelimiz Isola Di Cocco Ayurvedic Beach Resort arası yaklaşık 55 dakikadır.
  • Ayrıca 2 Şubat 2019’da otele giriş yapacak şekilde uçuşlarını ayarlamalıdırlar. Seyahat paket fiyatına dahil olan kalış süresi 2 Şubat giriş ve 9 Şubat çıkış şeklindedir.
  • Grup liderleri Emirates Havayolları ile uçacak olup, THY uçuşunu tercih edebilecek katılımcılar Thiruvananthapuram (TRV) havalanına inene değin seyahatten sorumlu değillerdir.
  • THY Bilet Opsiyonu;
    - Atatürk Havaalanı 1 Şubat 2019 İstanbul Mumbai 20:35’te hareketle 05:15’te Mumbai varış ve oradan bir iç hat uçuşu ile Trivandrum,
    - 9 Şubat 2019 cumartesi dönüş yolunda ise Trivandrum, Mumbai ve Mumbai’den 06:55’te hareketle 11:35’te İstanbul 1082 dolardır.

Seyahat Ücreti ve Kayıt Şartları:

- Seyahat toplam ücreti çift kişilik odada kişibaşı 1700 Euro’dur.
- Bu harika gezideki yerinizi garanti altına almak için ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
- Ön kayıt ücreti 600 euro’dur. Bu şekilde sizin adınıza otel rezervasyonu yapılacaktır. Şubat ayı Hindistan için en yoğun ve yüksek sezondur.
- Tatilin başlangıç tarihinden 60 gün öncesine kadar kalan ücret olan 1100 Euro’yu tamamını yatırmanız gerekmektedir.
- Odada tek başına kalmak isteyenler +300 Euro daha fark ödeyecektir.
-  Tüm transferler ve geziler, yoga ve meditasyon çalışmaları, yarım pansiyon konaklama, ayurvedik konsültasyon ve 2 masaj  ücrete dahildir.

İade Koşulları:

  • Kişi başı 600 Euro olan ön kayıt depozit ücretinin geri iadesi yoktur.
  • Yerinizi garanti altına almak için uygulanan, geri iadesi olmayan ve kişi başı alınan depozit ücretinin ön kayıt sırasında alınması mecburidir.
  • İsteyenler ön kayıt ücretiyle birlikte tüm ödemeyi de tek seferde yapabilir.
Tüm ödemeyi yaptınız ve vazgeçtiniz:
-İnzivanın başlangıç tarihi olan 2 Şubat 2019’dan  60 gün ( 1 Aralık 2018) öncesine kadar olabilecek iptallerde, ön kayıt ücreti olan ve iadesi olmayan 600 euro hariç geri kalan 1100 euro kesintisiz iade edilir.
- 30 gün öncesindeki iptallerde hiçbir iade ve hak kabul edilmez. Tüm ödeme alınmış olur.
-Ön ödemeyi yapmış ve kayıt olmuş adaylar inzivadan en son 60 gün önce kalan ücret olan 1100 euro’yu ödemiş olmalıdır. Otel odalarının kesinleşmesi için bu şartlara uymak zaruridir.
Not:Ön kayıt ve kesin kayıt yaptırmadan önce iade koşullarını dikkatlice okumanızı rica ederiz. Sonrasında oluşabilecek itirazlardan sorumlu olmadığımızı belirtmek isteriz.
Seyahatimiz ile ilgili faydalı bilgiler:
-Kerala’da Şubat ayında hava sıcaklığı en yüksek ve en düşük, 33C ve 24C arasındadır.
-Rahat ve bol giysiler almanızı öneririz. Ayakkabılarınız rahat ve yürüyüşe uygun olmalıdır. Her ne kadar sıcak olsa da okyanus kenarında olacağımız için akşam saatleri için ince bir hırka, şal bulundurmanızı tavsiye ederiz.
-Yanınıza mutlaka güneş gözlüğü, koruma faktörlü güneş kreminizi, şapka, kişisel temizlik gereçlerinizi (ıslak mendil, pamuk) ve uzun yolculuklarda rahat edebileceğiniz bir boyun yastığı almanız tavsiye olunur.
-Tapınak gezileri için yanınıda bolca galoş bulundurabilirsiniz. Tapınaklara ayakkabı ile girilmez.
-Mide bulantısı, ishale karşı ilaç, ağrı kesiciler, özel ilaçlarınız var ise, antibiyotik ve böcek sokmasına karşı alerji ilacı, soğuk algınlığı, kas ağrısı ilacınızı, vitamlerinizi bulundurmak faydalı olur.
- Sinek savar sprey getirin.
-Yanınıza döviz olarak ABD doları veya Euro almanızı öneririz. Paranızı havaalanında, otelde bozdurabilirsiniz.  1ABD DOLARI= Ortalama 66 Hindistan Rupi’si  /  1 EURO = Ortalama 70 Hindistan Rupi’si
-Paraların küçük miktarlarda olması alışverişinizi kolaylaştıracaktır. Her mağazada dolar geçmemektedir; Ülkede geçerli olan para birimi rupi için otelde para bozdurabilir  veya dışarıda rehberimizin göstereceği yerlerde alabilirsiniz.
-Hindistan’da Visa, American Express, Diner’s Club, Mastercard gibi kredi kartları genelde kabul edilmektedir.
-Otel odalarında para ve değerli eşyalarınıza sahip çıkınız. Mümkünse pasaport ve paranızı taşımak için boyundan askılı bir çanta ya da belden kemerli bir çanta iyi olacaktır.
-Elektrik 220/330 volttur. Prizler yuvarlak ya da üçlü. Herhangibir ara bağlantıya gerek kalmadan odalarınızda telefon ve bilgisayarlarınızı şarj edebilirsiniz.
-Turkcell ve Vodafone hatları kullanılıyor. Ayrıca havaalanında Vodafone geçici hatlarda satılmaktadır.
- Hindistan ile saat farkımız  +2,5 saattir.
- Dışarıda hiçbir şekilde kapalı pet şişeler haricinde su içmeyiniz, içeceklere buz konmamalıdır, pişmemiş sebze yenmemelidir. Açık satılan gıdalar yenmemelidir.
-Otelde güvenle yemek yiyebilmekle beraber, Hint yemeklerinin baharat özelliğini bilip aşırıya kaçmamakta yarar vardır.
-Kerala’da sıtma ile ilgili bir tehlike yoktur.
-Kerala bir cennettir. Unutamayacağınız bir anıyı var etmeye gittiğimizi hatırlayın.
-Günlük programda küçük değişiklikler olabilir, zaman zaman akışa bırakmayı deneyimlememiz gerekebilir.
Her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın. Hindistan’da hayat yavaş işler sık sık kendinizi burası Hindistan diyerek gülümserken bulabilirsiniz :)