Ayurvedik Yoga Terapi Semineri 2018, 2.dönem eğitiminin 4.modülü tamamlandı
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Aralık 2018 Ebru Şinik

Daha sağlıklı ve mutlu yaş almak, yani well-aging sürecinin başlatılması için Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Dr. Neslihan İskit tarafından kurgulanan Ayurvedik Yoga Terapi seminer dizisi devam ediyor.

1-2 Aralık haftasonu yapılan dördüncü modül eğitimi Ebru Şinik liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. İlk gün Ebru Şinik ile Pranayama: 10 ana Nefes Tekniğinin Kontrendikasyonları, faydaları ve detaylı uygulamaları çalışıldı.

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Ebru Şinik Aralık 2018Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Ebru Şinik Aralık 2018

Kadim Nefes Teknikleri, insanoğlunun binlerce yıldır fiziksel, zihinsel ve ruhsal bedenlerinde dengeyi sağlamak ve korumak için kullandığı çok etkili egzersizlerdir. Bu Nefes Teknikleri bizi kolaylıkla An’da yaşama götürerek, zihinsel özgürleşmeyi sağlayan, her yönden şifalandırıcı uygulamalardır.

Kadim Nefes Teknikleri; fiziksel ve zihinsel detoks, stres yönetimi, metabolizmayı hızlandırarak zayıflamayı destekleme, depresyon ve anksiyeteye karşı panzehir oluşturma, vücudu sıcak basmasına karşı serinletme, fiziksel ve zihinsel enerjiyi yükseltme, odaklanma yeteneğini güçlendirme, sindirim sisteminin çalıştırılması, tiroid bezlerinin ve prostat bezlerinin düzenli çalışmasını destekleme, cesaret ve özgüveni artırma, ciltte doğal botoks etkisi yaratma, astım’ı ve muhtelif tümör oluşumlarını şifalandırma ve ses tonunu mükemmel bir tona getirmek gibi bir çok muhtelif yarar sağlayabilmektedir.

Ayurvedik Ürün standımız da Bünye Dengeleyici Koklama Roll-on’larımız, bünye tipinize uygun masaj yağlarımız ve Nasya Yağı vardı. 
Yükselen Çağ tarafından geliştirilen ülkemizin ilk Bünye Dengeleyici Koklama Roll-on’ları  %100 saf uçuçu ve organik baz yağlar içerip, evde, iş yerinde, toplantıda, yolculukta, ihtiyaç duyduğunuz her an ve her yerde kolaylıkla kullanabilmeniz üzere hazırlanmıştır.
Ayurveda’da bünye tipinize uygun masaj yağlarımız ile kendi kendinize yapabileceğiniz Self-Abhyanga olarak bilinen gündelik masaj kendinizi iyi hissettirmesinin yanı sıra yaşlanma sürecini yavaşlatmak için kullanılan en etkili araçlardandır. 

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Ebru Şinik Aralık 2018 Ayurvedik ÜrünlerAyurvedik Yoga Terapi Eğitimi Ebru Şinik Aralık 2018 Ayurvedik Ürünler

Nasya Yağımız, burun içi mukozasını destekleyici, doğal nem dengesini koruyucu ayurvedik bir yağdır.  Kuru ve soğuk havalarda özellikle kaloriferler açıldığı zaman burun içi Mukozamız kurumaya başlar. Bu sebeple gece boyunca ağzımızdan otomatik olarak nefes alıp vermeye başlarız ve bu bize büyük bir rahatsızlık verir. Geceleri yatmadan önce ve sabahları kalktığımızda, burnunuzu temizledikten sonra, iki burun deliğine de 2'şer damla uygulayacağınız bu Nasya Yağı gece boyunca daha rahat uyumanızı sağlayacağı gibi, gün boyunca da ofis çalışanları için klimalardan kuruyan burun içi mukozasını destekleyici, doğal nem dengesini koruyucu bir etki yaratır. Mukoza ne kadar doğal nemini korursa gripten de o kadar korunuruz. Susam ve okaliptüse alerjisi bulunmayan çocuklarınıza da gönül rahatlığı ile  uygulayabilirsiniz.

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şefinin bu eğitime özel olarak hazırladığı ayurvedik çorbanın workshop uygulamasını yaptı. Bu özel sebzeli ve baharatlı ayurvedik çorbanın hazırlanışını hepimiz kameralarımıza kayıt aldık. Açık büfemizde temiz beslenme ilkelerine göre hazırlanmış sağlıklı atıştırmalıklarımız  eğitim boyunca katılımcılarımız için tazelendi. İşlem görmemiş fındık, ceviz ve badem, peynirli sebzeli tam tahıllı sandviç çeşitleri, meyveli yoğurtlu kuplar ve mevsim meyveleri özenle sunuldu. Büfenin vazgeçilmezlerinden, Ebru Şinik’in özel tarifli ayurvedik detoks çayı, ile zencefilli çayı baş köşedeydi.

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Aralık 2018 Ebru Şinik Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Aralık 2018 Ebru Şinik

Eğitimin İkinci gününde Dr.Neslihan İskit ile Kas ve İskelet Sistemi Hastalıkları Yoga Terapi eğitiminde işlendi. Anatomi, Fizyoloji, Asana’lar, Pranayama’lar, Derin Gevşeme konuları üzerinde çalışıldı.

Bel ve Boyun ağrılarının yoga ile tedavisi;
Birçok bel problemi ve bel ağrısı yanlış duruşa, modern beslenme alışkanlığına (ayakta yemek yeme gibi), ağrıyı ihmal etmeye, spor alışkanlığının olmamasına, gerilime, strese, migrene ve aşırı kilo almaya bağlıdır. Yaşlandıkça ve tekrarlayan bel ağrıları, kaslarda spazma neden olur ve kaslar elastisitelerini kaybeder. Yaşla birlikte ortaya çıkan bel ağrılarının bir diğer nedeni de osteoporozis ( kemik erimesi ) olabilir. Bu durum kasları uyarır ve spazma neden olur, ya da sinirlere bası yaparak ağrıya neden olur.  

Yogik Tedavi; Yogada omurga bölgesine çok önem verilir. Bunun nedeni yoga felsefesinde kabul edilen ana enerji kanalı Sushumna Nadi’nin bu kanal boyunca uzanıyor olmasındandır, ki bu santral sinir sistemi ile eş anlamlıdır. Enerji kanal boyunca iki yönlü hareket eder ancak genellikle Mooladhara Chakra’dan yani kuyruk sokumundan, Sahasrara Chakra’ya yani başa doğru hareket eder. Bu sayede enerji bedenin tüm parçalarına değişik nadi ve sinirlerce taşınır. Otururken, ayakta ya da yürürken doğru duruş biçimi önemlidir. Omurgamızın doğru şekilde kalması için birçok Yoga Asanaları (duruş biçimleri ) vardır.

Yoga ile bel ve boyun ağrıları tedavisinde önce ağrı olan yerdeki kasları gevşetiriz. Daha sonra omurganın her iki yanında ki kasların, ligament ve tendonların daha güçlü olmalarını sağlarız. Ve son olarak da kasların daha esnek olması için yoga duruşları yaparız.
Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Aralık 2018 Ebru Şinik