Ayurvedik Yoga Terapist 2020 Ocak-Haziran Eğitmenlik Eğitimi Online Tamamlandı
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ebru Şinik Dr.Neslihan İskit Ayurvedik Yoga Terapist 2020 Ocak-Haziran Eğitmenlik Eğitimi Online Tamamlandı

Covid-19 virüs pandemini yaşadığımız bugünlerde 9-10 Mayıs haftasonu 5nci modülü ile Ayurvedik Yoga Terapist 2020 Ocak-Haziran Eğitmenlik Eğitimi online olarak tamamlandı.

İlk gün Ebru Şinik Liderliğinde Dosha’lara göre 5 duyumuzla Şifalanma Metodlarını öğrendik ardından detaylı olarak Ayurveda’da Duygusal Detoks ve Uygulamaları çalışıldı. Duygusal Detoks protokolü çalışmasından sonra, tüm duygusal yüklerimizi akışa bırakmanın keyfi ile hep birlikte 30 dakikalık artık rutinlerimiz arasında olan meditasyon uygulamamız ile eğitimimizi bitirdik. 

Eğitimin İkinci günü Dr.Neslihan İskit ile Yoga Nidra konusu işlendi.

Yoga Nidra (yogik uyku) ile uyanık haldeyken uyumayı öğrenin, yani bilinçli halde uyumayı. “Hareketsiz Egzersiz” uygulamasını gevşeme teknikleri ile birleştiren yoga nidra, içimize yolculuk etmemize yardım eder. Amaç bedenimize, bilinçlilik durumlarımıza ve zihnin bedeni nasıl yönettiğine dair içsel farkındalığımızı artırmaktır. Yoga Nidra’nın faydaları arasında kalp, iskelet kasları ve sinir sisteminin rahatlaması, stres ve strese bağlı hastalıkların azalması, uyku ihtiyacını azaltan derin, bilinçli dinlenme yer alır. 
Yoga Nidra teknikleri her yaştan uygulayıcılar için mükemmeldir.
Swami Rama Yoga Nidra’yı Himalayalar’ın mağara manastırlarından getirmiştir.

Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi tarafından organize edilen Ayurvedik Yoga Terapist Uzmanlığına giriş niteliğinde olup, öncelikle kendi bütünsel sağlık ve mutluluk halinizi yükselterek, sağlıklı ve iyi yaş alma (well-aging) sürecinizi başlatmak üzere programlanmıştır.

 

6 ay boyunca her ay sadece bir haftasonu gerçekleşen toplam 150 saatlik bu eğitim, ülkemizde kendi konularında iki uzman olan Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Doktor Neslihan İskit tarafından gerçekleştirilmektedir
DETAYLI BİLGİ