Gedik Üniversitesi Online Wellbeing Eğitimlerinde Uykusuzluğa Karşı Çözüm Önerileri
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Gedik Üniversitesi Ebru Şinik Online Wellbeing Eğitimlerinde Uykusuzluğa Karşı Çözüm Önerileri

Ülkemizin ilk ve tek Wellbeing Eğitmenlik Eğitimi programı Gedik Üniversitesi çatısı altında Ebru Şinik liderliğinde açıldı.

17.06.2020 tarihinde gerçekleştirilen 14.Modülde ders başlığı Uykusuzluğa Karşı Çözüm Önerileri oldu.

Ülkemizin her köşesinden ve yurtdışından da vatandaşlarımızın geniş ilgi gösterdiği sertifika programının 1,5 saat süren dersinde aşağıdaki konu başlıkları işlendi.

Düzenli olarak dinlendirici uyku rutinine sahip olmak sağlıklı, enerjik, canlı kalmanın ve yaşımızdan daha genç görünmenin vazgeçilmez anahtarıdır. Ancak çoğu zaman ya ihmal edilir ya da önemi yeterince vurgulanmaz. 

 

Yeterince uyumamak ya da uyuyamamak vücudun iç dengesini bozar, bağışıklık sistemini zayıflatır, inflamasyona neden olur ve yaşlanma sürecini hızlandırır. 

 

Tüm insanların genel olarak her akşam altı ile sekiz saat arasında dinlendirici bir uykuya ihtiyaçları vardır. Peki dinlendirici bir uyku ne demektir:

 

•    Uyuyabilmek için ilaç ya da alkol kullanmadığınız
•    Işıkları kapattıktan kısa süre sonra kolayca uykuya dalabildiğiniz
•    Sabaha kadar deliksiz bir uyku çektiğiniz uyku tipidir. 
Bu seminerde kaliteli bir uyku düzenine sahip olmak için altın değerinde önerilere sahip olacaksınız.

Online platformda canlı olarak gerçekleştirilen interaktif dersler Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından kayda alınmakta olup, tüm modüller öğrencilerin sınav tarihine kadar istedikleri kadar girip izleyebilecekleri şekilde organize edilmiştir.

Her ders finalinde Şinik tarafından geniş ders notlarının paylaşıldığı  programa istediğiniz zaman katılabilir ve bu yaşamda öncelikle kendinizin en iyi versiyonunu oluşturmak için ciddi bir adım atarak, daha sonra da sevdiklerinize ve danışanlarınıza wellbeing ışığını yayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız