Gedik Üniversitesi Online Wellbeing Eğitimlerinde Total Wellbeing Testi ve Önerileri – 1. Bölüm
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ebru Şinik Gedik Üniversitesi Online Wellbeing Eğitimlerinde Total Wellbeing Testi ve Önerileri

Ülkemizin ilk ve tek Wellbeing Eğitmenlik Eğitimi programı Gedik Üniversitesi çatısı altında Ebru Şinik liderliğinde açıldı.

20.05.2020 tarihinde gerçekleştirilen 10. Modülde ders başlığı Total Wellbeing Testi ve Önerileri – 1. Bölüm oldu.

Ülkemizin her köşesinden ve yurtdışından da vatandaşlarımızın geniş ilgi gösterdiği sertifika programının 1,5 saat süren ders de aşağıdaki konu başlıkları işlendi.

Bu seminerde önce katılımcılara kendilerinin wellbeing halini ölçebilecekleri bir test yaptırılır. Herkes testi bitirdikten sonra neticelerinin değerlendirmesi puan skalasına göre toplu olarak açıklanır.

 

Daha sonra uluslararası araştırma kuruluşu Gallup’un 150 ülkede, global ölçekte gerçekleştirdiği “Total Wellbeing” konu başlıklı çalışması, insan hayatındaki beş ana kriter çerçevesinde herkesin kendini iyi ve mutlu hissetmesi için sahip olması gereken temel ihtiyaçlar şeklinde, kişilerin kendi wellbeing durumlarını değerlendirebilecekleri bir şekilde aşağıdaki konu başlıkları altında  incelenir.

Ve her başlıkdaki iyilik halini yükseltmek için pratik önerilerde bulunulur;

 

•    Kariyer Açısından Temel Gereklilikler 
•    Sosyal Hayat Açısından Temel Gereklilikler 

Online platformda canlı olarak gerçekleştirilen interaktif dersler Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından kayda alınmakta olup, tüm modüller öğrencilerin sınav tarihine kadar istedikleri kadar girip izleyebilecekleri şekilde organize edilmiştir.

Her ders finalinde Şinik tarafından geniş ders notlarının paylaşıldığı  programa istediğiniz zaman katılabilir ve bu yaşamda öncelikle kendinizin en iyi versiyonunu oluşturmak için ciddi bir adım atarak, daha sonra da sevdiklerinize ve danışanlarınıza wellbeing ışığını yayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız