Ebru Şinik’in Son Kitabı “Genleriniz Kaderiniz Değildir”in Lansmanı, Four Seasons Otel'de Gerçekleşti
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Genleriniz Kaderiniz Değildir Kitabı LansmanıChopra Center eğitmenlerinden, Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi kurucusu Ebru Şinik’in  üçüncü kitabı olan “Genleriniz Kaderiniz Değildir” Altın Kitapların kişisel gelişim serisi olan Libros markası ile raflardaki yerini aldı.

9 Ekim Salı günü Four Seasons Bosphorus otelde kitabının lansmanını gerçekleştiren Şinik, muhteşem boğaz manzarası ve sağlıklı açık büfe ikramlar ile sevenleriyle buluştu.

İlginin yoğun olduğu lansmanda, misafirlerini önce otelin teras bölümünde karşılayan Şinik, daha sonra etkinliğin devamı için Four Seasons Bosphorus Otel, Boğaziçi Balo Salonuna geçti.

Bu çok özel lansman açılışında kitabından ufak bir bölüm okuması yapan Şinik,  ardından uzun bir kitap imza etkinliği gerçekleştirdi.

Basın mensuplarının da ilgi gösterdiği 280 kişilik katılım ile gerçekleşen davete Taylan Kümeli, Saffet Emre Tonguç, Serda Büyükkoyuncu, Mert Güler, Tuba Yazıcı, Meltem Demir, Gülden Türktan, Sevgi Gümüştekin, Adnan Çabuk, Hande Akın, Esen Tümer, Gülferi Yıldırım, Ebru Cinek gibi iş, sanat ve cemiyet hayatından da bir çok sima katıldı.

Genleriniz Kaderiniz Değildir Kitap Lansmanında Mert Güler ve Ekibi

Bütünsel Sağlık Uzmanı Ebru Şinik üçüncü kitabında “Genleriniz   Kaderiniz Değildir” diyor. Uzun yıllardır “bütünsel sağlık” ve “Well- Aging” danışmanlığı yapan, ülkemizde alanının öncü eğitmenlerinden  Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik’in yeni kitabı “Genleriniz Kaderiniz  Değildir”, okurlarına yeni bir ufuk açıyor.

Doktor Neslihan İskit ve Ebru Şinik

Mert Güler ve Ebru Şinik

Saffet Emre Tonguç , Serdar Büyükkoyuncu ve Ebru ŞinikTaylan Kümeli ve Ebru ŞinikSibel Asna ve Ebru Şinik

Genleriniz Kaderiniz Değildir, günü kurtarmak gibi geçici yükselişler yerine sağlıklı ve iyi hissetme halini yaşamının geneline yaymak isteyenler için gerçek bir kaynak kitap olarak dikkat çekiyor. Kitap, insanı beden, zihin ve ruh olarak, bir bütün halinde ele alan Ayurvedik Yaşam’ın basit, maliyetsiz ve çok efor gerektirmeyen günlük rutinleriyle yaşam kalitesinin yükseltilebileceği, sağlıklı ve iyi hissetme haline kalıcı olarak kavuşulabileceği gerçeğinden yola çıkıyor. 

Yogi Adnan ve Ebru Şinik

Koruyucu Tıp alanında batının bilimi ile doğunun binlerce yıllık kadim bilgi birikimini ustaca harmanlayan Ebru Şinik yepyeni keşiflerle dolu farkındalık yükselten kitabında sürdürülebilir mutluluğun formülünü okurlarıyla paylaşıyor.

Hayatı değiştirecek günlük rutinler…

Yapılan araştırmalar, dış etkenlerin hayatımızı genetik faktörlerden daha güçlü bir şekilde etkilediğini ortaya koyuyor. Aynı araştırmalar stres yönetimi teknikleri, sağlıklı beslenme, orta dereceli egzersiz, sosyal hayatın renklendirilmesi gibi yaşam tarzı değişikliklerinin insanın genel sağlık ve iyilik hali üzerinde çok güçlü değişiklikler yarattığını da kanıtlıyor. Ebru Şinik kitabında bu durumu “Her birimiz doğduğumuzda eşsiz bir genetik kod devralıyoruz ancak yaşam tarzı değişiklikleri epigenetiğimiz üzerinde doğrudan etki ederek, ailemizden/atalarımızdan devraldığımız iyi veya kötü genlerimizin yönelimlerini radikal bir biçimde değiştirebiliyor” sözleriyle ifade ediyor.

“Gün değişince sen değişirsin! Sen değişince genlerinin ifadesi değişir”

Uyku saatlerini düzenlemek, sindirim sistemini dengelemek, ağız hijyeninin önemi, nefes teknikleri, meditasyon, yoga pozları gibi stres yönetimi egzersizleri, temiz beslenme, baharat kullanımı ve yemek pişirme teknikleri, masaj, aromaterapi, sağlıklı ve mutlu bir yaşamın genel ilkeleri gibi başlıklar altında birbirinden sıra dışı bilgilerle dolu olan Genleriniz Kaderiniz Değildir, yapılan en son bilimsel araştırma sonuçlarını okurlarıyla paylaşarak verdiği tüm bilgi ve önerileri bilimsel temellere dayandırıyor.

Testler, uygulamalar, tarifler

Kitapta yer alan testler okurun kendi bütünsel sağlığı hakkında genel bir değerlendirme yapabilmesini sağlarken, sonrasındaki bilgi ve önerileri yaşamına adapte edebilmek için gerekli verileri elde ediyor. Kitapta Wellbeing, Telomer Sağlığı, Ayurvedik Beden Tipi ile Duygusal Yük Oranı Belirleme testleri yer alıyor. Uygulamalarda da Diyafram Nefesi, Zayıflama Nefesi ve Stres Yönetimi nefes egzersizleri, Mantra Meditasyonu, İlişkileri Besleyici Meditasyon, kendi kendine uygulanabilen Self-Abhyanga masaj tekniği ve özellikle selülit tahliyesi ve zayıflamak için kullanılan Garshana Masaj tekniği, evde uygulanabilecek Güneşe Selam Yoga Serisi, ofiste uygulanabilecek Sandalye Yogası serisi, Duygusal Detoks Çalışmaları ve bununla ilgili Kalp Açıcı 7 Yoga Pozunun paylaşıldığı kitapta ayrıca Kutsal Su adı altında da 5 farklı içecek tarifi veriliyor. 

Alaeddin Babaoğlu, Didem Şinik ve Ebru Şinik

Ayşe Karahasan ve Ebru Şinik

Sinem Us ve Ebru Şinik

Meltem Demir ve Ebru Şinik

Mert Şinik ve Ebru ŞinikTuba Yazıcı ve Ebru Şinik

Sinan Özedincik ve Ebru Şinik

Melda Bayraktaroğlu ve Ebru Şinik

Zerrin Sözütek ve Ebru ŞinikSerda Kranda ve Ebru Şinik