Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri | Mayıs 2019, 2. Modül ve Mezuniyet
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

25-26 Mayıs haftasonu yapılan 2019 yılı 2nci ve son Modül olan Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Beslenme Ekspertizi ve Bütünsel Sağlık Şefi Sibel Elçin liderliğinde gerçekleşti.

25-26 Mayıs haftasonu yapılan 2019 yılı 2nci ve son Modül olan Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Beslenme Ekspertizi ve Bütünsel Sağlık Şefi Sibel Elçin liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. 

2019 yılı ilk Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri; 18-19 Mayıs ve 25-26 Mayıs tarihlerini kapsayan ve toplam 2 modülden oluşan bir eğitim serisidir. Her modülü 2 yarım günden ve toplam 12 saatten oluşmaktadır. 2 modül toplamı ise toplam 4 gün ve 24 saatlik eğitimi içeren, entellektüel öğrenme ile uygulamalı deneyimin dengeli bir şekilde paylaştırıldığı çok özel bir müfredat programını kapsamaktadır.

Modüllerden seçtiğiniz herhangi birine katılabileceğiniz gibi, bizim önerimiz programın yazıldığı şekilde ikisine birden katılım sağlanmasıdır. Sertifika ise sadece her 2 modüle birden katılım sağlayan katılımcılara verilmektedir.

Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri sadece diyet listelerinden oluşmayıp, hayatınızda önemli bir farkındalık yaratacak şekilde programlanmıştır.25-26 Mayıs haftasonu yapılan 2019 yılı 2nci ve son Modül olan Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Beslenme Ekspertizi ve Bütünsel Sağlık Şefi Sibel Elçin liderliğinde gerçekleşti.

25-26 Mayıs haftasonu yapılan 2019 yılı 2nci ve son Modül olan Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri ilk gün Ebru Şinik liderliğinde; Farkındalık Çalışmaları ile İrade Kullanmadan Kalıcı Kilo Verme, Meditasyon Nedir?, Düzenli Meditasyon ve İdeal Kilo Bağlantısı, Meditasyonun Sindirim Sistemi Üzerindeki Etkileri, Meditasyonun Hormonal Sistem Üzerindeki Etkileri, Meditasyon nasıl yapılır?, Meditasyonun günlük hayatınızın bir parçası haline kolaylıkla getirilebilmesi için öneriler ana başlıkları üzerinde çalışıldıktan sonra 20 dakika grup meditasyonu ile ilk bölümü tamamladık.

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şeflerinden, Serkan Şefimizin bu eğitime özel olarak hazırladığı sağlıklı atıştırmalıklarımızın bulunduğu büfe, programa uygun hafif atıştırmalıklardan oluştu.

Sibel Elçin’in hazırlamış olduğu gerçek kızıl, tam buğday, kirik, karakılçık  gibi atalık tohumdan elde edilen karma unlar ve peyniraltı suyu ile yapılan artizan ekmek çeşitleri, öğlen arasında; Ayurvedik pancar çorbasının yanında katılımcılarımıza ikram edildi.

25-26 Mayıs haftasonu yapılan 2019 yılı 2nci ve son Modül olan Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Beslenme Ekspertizi ve Bütünsel Sağlık Şefi Sibel Elçin liderliğinde gerçekleşti.

Günün ikinci bölümünde, Mutfak Atölye kısmında Sibel Elçin liderliğinde Filizlendirmenin Önemi ve Adımları, Filizlendirilmiş Baklagiller ve Kullanım Şekilleri, Filizlendirilmiş Baklagiller ile Salata Tarifleri, Ayurvedik Salata Tarifleri, Badem Sütü Yapımı ve Kullanım Alternatifleri uygulamalı olarak anlatıldı. Sibel Darcan’ın hazırlamış olduğu ve katılımcılarımıza ikram edilen Enerji veren bademli toplarını, keten tohumlu krakerlerini zeytin ezmeli ve kırmızı biber sosları ile birlikte tadarak günü bitirdik. 

Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri ikinci Modülün ikinci günü Ebru Şinik liderliğinde Duygusal Açlık ve Çözümü, Duygusal Detoks Protokolü ve Uygulaması, Kabızlık için Önerileri öğrendik. Sonrasında öğrenmiş olduğumuz Kadim Nefes Tekniklerinden biri olan  Nadi Shodhana (Dönüşümlü Burun Nefesi) 5 dakika çalışıldı hemen ardından 20 dakika meditasyon yaparak eğitimi huzurla ve keyifle bitirdik.

Seminer programına uygun olarak sağlıklı atıştırmalıklarımızın bulunduğu büfemizde, pesto sosla tatlandırılmış ızgara sebzeler, Mevsim yeşillikleri ile hazırlanan detoks salata, mevsim meyve çeşitleri ile Ebru Şinik’in özel tarifli ayurvedik detoks çayı, zencefilli ve yasemin çayı eğitim boyunca tazelendi. 

Öğlen arasında, Sibel Elçin’in hazırlamış olduğu artizan ekmek çeşitleri, Ayurvedik baharatlarla hazırlanan sebzeli çorbanın yanında katılımcılarımıza ikram edildi.

25-26 Mayıs haftasonu yapılan 2019 yılı 2nci ve son Modül olan Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Beslenme Ekspertizi ve Bütünsel Sağlık Şefi Sibel Elçin liderliğinde gerçekleşti. Sibel Elçin liderliğinde başlayan günün ikinci kısmında Mutfak Atölyesinde bizleri yeni sürprizler karşıladı. Fermentasyonun Önemi, Bağırsak Florası ve Mikrobiyota Destekleyicisi Probiyotikler Nelerdir? Fermente İçeceklerin Yapımında Ana Prensipler, Kvass, Kombucha, Sauerkraut Tarif ve Uygulamaları, Lassi Tarifi ve uygulaması ile eğitimi bitirdik. Sibel Darcan’ın ikramları Mayasız ekmek, fermente içecek çeşitlerini de yapmayı öğrendik.  Bu seminer dizisinde bizlere öğrettiği ayurvedik tarifler ile mutfak hayatımıza yepyeni pencereler açtı. 

Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri 2 Modülünü de tamamlamış olan katılımcılarımıza Ebru Şinik ve Sibel Darcan sertifikalarını takdim etti. Güzel dilekler, niyetler ile hayatımıza ekleyeceğimiz yeni bilgiler ışığında ve tekrar görüşmek temennisi ile kapanışımızı gerçekleştirdik.