Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri | Mayıs 2019, 1.Modül
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Semineri Ebru Şinik ve Sibel Elçin Mayıs 2019

18-19 Mayıs haftasonu yapılan 2019 yılı 1.Modül Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri, Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Beslenme Ekspertizi ve Bütünsel Sağlık Şefi Sibel Elçin liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. 

Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Semineri Ebru Şinik ve Sibel Elçin Mayıs 2019

İlk gün Ebru Şinik ile  Ayurvedik Yaşama Giriş ve Wellaging, Intermittant Beslenme Şekli ve Otofaji Nedir?, Ayurvedik 6 Tat ve Fizyolojideki Çalışma Kuralları, Kapha Beslenme İlkeleri Yemek Yerken Dikkat Edilmesi Gereken Ana Prensipler, Zayıflama Döneminde Günlük Rutinlerin Önemi: Dinacharya’nızı Oluşturun ana başlıkları çalışıldı.

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şeflerinden, Serkan Şefimizin bu eğitime özel olarak hazırladığı sağlıklı atıştırmalıklarımızın bulunduğu büfe, programa uygun hafif atıştırmalıklardan oluştu. Filizlendirilmiş taze tohumlu detoks salata, ev yapımı salamura turşu çeşitleri, Mevsim dilim ve bütün taze meyve çeşitleri, Ebru Şinik’in özel tarifli ayurvedik detoks çayı, zencefilli ve yasemin çayı eğitim boyunca masalarımızdan eksik olmadı. 

Ayrıca Sibel Elçin’in hazırlamış olduğu 3 çeşit ev yapımı ekmekler de büfemizin baş köşesindeydi. 
► Pancarlı, (probiyotik içerikli )cevizli biberiyeli ekşi mayalı ekmek
► Atalık tohumlardan elde edilmiş (arpa unu, zerrum buğday unu, hanak, yulaf unu) kars karma unlarından ekşi mayalı artizan ekmeği
► Atalık tohumlardan zerrum, kavulca buğdaylarından, sarı buğday, arpa ve çavdar gibi unlardan oluşan karma, peynir altı suyu ile hazırlanan ekşi mayalı ekmek

Bu lezzetli ekmek çeşitleri, Ayurvedik baharatlarla hazırlanan Pancar çorbasının yanında katılımcılarımıza ikram edildi.
 

Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Semineri Ebru Şinik ve Sibel Elçin Mayıs 2019

Günün ikinci bölümünde, Mutfak Atölye kısmında Sibel Elçin liderliğinde Temiz beslenme ilkeleri anlatıldı. Ardından Baharat kullanımı ana prensipleri, Ayurvedik baharatların önemi ve saklanma koşulları ve uygulama kısmında hep birlikte Trikatu, Ginger Gut Flush, Garam Masala, Köri Yapımı ve Tariflerini öğrendik. Yemek öncesi ve sonrası metabolizma Hızlandırıcı Ayurvedik Shot Tariflerini büyük bir heyecanla yapımlarını izledik ve tatlarına baktık, sonrasında yepyeni bilgiler öğrendiğimiz günü sonlandırdık.

Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Semineri Ebru Şinik ve Sibel Elçin Mayıs 2019Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Seminerleri İlk Modülün ikinci günü Ebru Şinik liderliğinde Nefes ve Detoks Etkisi, Doğru Nefes Alma Egzersizleri, Zayıflatan Nefes Teknikleri ve Uygulamaları yapıldı. Ardından, Lenfatik Drenaj Sistemi ve Detoks Etkisi, Kilo verirken Abhyanga Masajı ve Garshana Masajının önemi ve uygulamalarını öğrendik.

Programa uygun olarak sağlıklı atıştırmalıklarımızın bulunduğu büfemizde, pesto sosla tatlandırılmış ızgara sebzeler, ev yapımı cevizli tam tahıl ekmekte peynir üstünde pesto soslu avakado dilimleri, mevsim meyve çeşitleri ile Ebru Şinik’in özel tarifli ayurvedik detoks çayı, zencefilli ve yasemin çayı eğitim boyunca tazelendi. 
Öğlen saatinde 17 çeşit baharattan oluşan sarı ve turuncu mercimekten yapılmış çorba ikram edildi.

Günün ikinci bölümünde,  Mutfak Atölyesinde Sibel Elçin ile Arındırıcı ve Temizleyici Detoks Juice tarif ve uygulamalarını öğrendik. Ghee (sade yağ) yapımı, Zayıflatan ayurvedik yemekler, Kitchari tarifleri ve uygulaması, Çorba tarifleri ve uygulaması, Çökelek peyniri tarifi ve yapımı (paneer) ve katılımcılarla detaylı olarak 1 haftalık Detoks Programı üzerinde çalışıldı. 

Ayurvedik Zayıflama ve Detoks Semineri Ebru Şinik ve Sibel Elçin Mayıs 2019Günün sonunda, Sibel Elçin tüm katılımcılarımıza evlerinde kullanmaları için hazırladığı tadımlık hediyeleri takdim ederken, ikinci modül de neler öğreneceğimizin merakı ile kapanışı gerçekleştirdik.