Ayurvedik Yoga Terapi Semineri 2019, 1.dönem Eğitimi 4ncü Modülü Gerçekleşti
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Ebru Şinik Dr.Neslihan İskit

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi 13-14 Nisan haftasonunda dördüncü modülü ile Ebru Şinik ve Dr.Neslihan İskit  liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti.

Eğitimin birinci gününde Dr.Neslihan İskit ile “Yoga ve Bedendeki 5 Rüzgar – Yaşam Nefesi” tüm gün boyunca çalışıldı.

Yoga geleneği Prananın vayu (rüzgar) denilen 5 hareketi ya da 5 fonksiyonundan bahseder. Bu beş vayu bedenin farklı kısımlarınız, farklı fiziki aktiviteleri kontrol eder. Uyum içinde çalıştıklarında bedenin ve aklın sağlık ve canlılığını temin ederler eşsiz yeteneklerimizi fark ederek hayatı anlamlı ve amaçlı yaşamamızı sağlarlar.

İkinci gün Ebru Şinik liderliğinde Pranayama: 10 ana Nefes Tekniğinin Kontrendikasyonları, faydaları ve detaylı uygulamaları çalışıldı.

Kadim Nefes Teknikleri, insanoğlunun binlerce yıldır fiziksel, zihinsel ve ruhsal bedenlerinde dengeyi sağlamak ve korumak için kullandığı çok etkili egzersizlerdir. Bu Nefes Teknikleri bizi kolaylıkla An’da yaşama götürerek, zihinsel özgürleşmeyi sağlayan, her yönden şifalandırıcı uygulamalardır.

Kadim Nefes Teknikleri; fiziksel ve zihinsel detoks, stres yönetimi, metabolizmayı hızlandırarak zayıflamayı destekleme, depresyon ve anksiyeteye karşı panzehir oluşturma, vücudu sıcak basmasına karşı serinletme, fiziksel ve zihinsel enerjiyi yükseltme, odaklanma yeteneğini güçlendirme, sindirim sisteminin çalıştırılması, tiroid bezlerinin ve prostat bezlerinin düzenli çalışmasını destekleme, cesaret ve özgüveni artırma, ciltte doğal botoks etkisi yaratma, astım’ı ve muhtelif tümör oluşumlarını şifalandırma ve ses tonunu mükemmel bir tona getirmek gibi bir çok muhtelif yarar sağlayabilmektedir.Ayurvedik Yoga Terapi Semineri Ebru Şinik Dr. Neslihan İskit

Ayurvedik Ürün standımız da Ebru Şinik'in "Nefeste Saklı Hayat" ve "Genleriniz Kaderiniz Değildir" kitaplarının yanı sıra Nasya Yağı da vardı. 

Nasya Yağı, burun içi mukozasını destekleyici, doğal nem dengesini koruyucu bir ayurvedik yağdır.  Kuru ve soğuk havalarda özellikle kaloriferler açıldığı zaman burun içi Mukozamız kurumaya başlar. Bu sebeple gece boyunca ağzımızdan otomatik olarak nefes alıp vermeye başlarız ve bu bize büyük bir rahatsızlık verir. Geceleri yatmadan önce ve sabahları kalktığımızda, burnunuzu temizledikten sonra, iki burun deliğine de 2'şer damla uygulayacağınız bu Nasya Yağı gece boyunca daha rahat uyumanızı sağlayacağı gibi, gün boyunca da ofis çalışanları için klimalardan kuruyan burun içi mukozasını destekleyici, doğal nem dengesini koruyucu bir etki yaratır. Mukoza ne kadar doğal nemini korursa gripten de o kadar korunuruz. Susam ve okaliptüse alerjisi bulunmayan çocuklarınıza da gönül rahatlığı ile  uygulayabilirsiniz.

Ayurvedik Yoga Terapi Semineri Ebru Şinik Dr. Neslihan İskit

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şefinin bu eğitime özel olarak hazırladığı ayurvedik sebzeli mercimek çorbası vardı. Açık büfemizde temiz beslenme ilkelerine göre hazırlanmış sağlıklı atıştırmalıklarımız  eğitim boyunca katılımcılarımız için tazelendi. İşlem görmemiş fındık, ceviz ve badem, peynirli sebzeli tam tahıllı sandviç çeşitleri, meyveli yoğurtlu kuplar ve mevsim meyveleri özenle sunuldu. Büfenin vazgeçilmezlerinden, Ebru Şinik’in özel tarifli ayurvedik detoks çayı, ile zencefilli çayı baş köşedeydi.