Ayurvedik Yoga Terapi Semineri 2019, 1.dönem eğitimi 3ncü modülü tamamlandı
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Ebru Şinik Dr.Neslihan İskit Mart 2019

Daha sağlıklı ve mutlu yaş almak, yani well-aging sürecinin başlatılması için Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Dr. Neslihan İskit tarafından kurgulanan Ayurvedik Yoga Terapi seminer dizisi devam ediyor.

23-24 Mart haftasonu yapılan üçüncü modül eğitimi Ebru Şinik liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. İlk gün Ebru Şinik ile Chopra Center Sertifikalı Meditasyon Eğitimi verildi.

Bilimsel bir zihni dinlendirme tekniği olan meditasyon, derin bir şifa yöntemi olup, yüzyılımızda iş, okul ve özel hayatımızda stresi azaltma, stres yönetimi, verimlilik ve yaratıcılık artışı için kullanılan en önemli ve en etkili araçtır. Bilim dünyasında meditasyon uygulaması "Strese Karşı Panzehir" olarak adlandırılmaktadır. Yapılan tüm bilimsel araştırmalar meditasyonun birçok sağlık sorununa iyi geldiğini ortaya koymaktadır.

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Mart 2019 Ebru Şinik Dr.Neslihan İskit

Her gün düzenli meditasyon yaparak, zihnimize ve bedenimize huzuru, sükuneti, sakinliği ve dinginliği kazandırabilir ve böylelikle kendimiz için daha çok sevgi, memnuniyet ve tatminle dolu bir hayat yaratabiliriz. Bu eğitim amacı çerçevemizde 3ncü modül çalışmamız da;

Meditasyon nasıl yapılır? Meditasyon esnasında nasıl oturulmalı; nerede, ne zaman ve ne kadar meditasyon yapmalı? Konularının işlendiği eğitimde 30 dakika süren Grup Meditasyonu Uygulaması ile son buldu.

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şeflerinden, Serkan şefin yaptığı, Ayurvedik beden tiplerine göre sağlıklı atıştırmalıkları eğitim boyunca tazelendi ve masalarımızdan eksik olmadı. Öncelikli sebzeli ve baharatlı ayurvedik sebze çorbası servis edildi. Doğal kurutulmuş incir ve kayısı çeşitleri, işlem görmemiş ceviz ve badem, tam tahıllı peynirli sandviçler, yine mevsim sebzelerinden yapılan salata özenle sunulmuştu. Mevsim meyveleri, başta nar, elma, armut, Ananas yanı sıra elbette ayurvedik detoks çayı, zencefilli çay büfenin baş köşesindeydi. Bu rahatlatıcı ve zevkli ortam eşliğinde keyifli ve verimli bir eğitim gerçekleştirildi. 

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Ebru Şinik Dr.Neslihan İskit 2019

Eğitimin İkinci gününde Dr.Neslihan İskit ile yoga da “Daha İyi Duruş, Duruşunuzu Değerlendirmek ve Düzeltmek için Rehber” eğitimi ile başladı. 

Anneniz haklıydı; Eğik durmayı bırakıp dik durursanız, hem daha iyi görünür hem de kendinizi daha iyi hissedersiniz. Yoga bunu yapmanıza yardımcı olabilir; omurganıza doğal kıvrımlarını onurlandıran bir şekilde. 
Duruş Prensipleri; 
Çökük mü, Eğik mi? 
Kendi Yoga Sinyal Işığınızı Yaratın
Başlıca konu başlıkları gün boyunca uygulamalı olarak çalışıldı.

Ayrıca Çakra Sistemi nedir? Çakraların özellikleri nelerdir? Çakra farkındalığı ve Çakralar'ın dengelenmesi konularında uygulamalı anlatımlar yapıldı.