Ayurvedik Yoga Terapi Semineri 2018, 2.Dönem Eğitimi
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik Yoga Terapi Semineri 2018

Daha sağlıklı ve mutlu yaş almak, yani well-aging sürecinin başlatılması için Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Dr. Neslihan İskit tarafından kurgulanan Ayurvedik Yoga Terapi seminer dizisi devam ediyor.

17-18 Kasım haftasonu yapılan üçüncü modül eğitimi Ebru Şinik liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. İlk gün Ebru Şinik ile Chopra Center Sertifikalı Meditasyon Eğitimi verildi.

      Ayurvedik Yoga Terapi Semineri 2018

"Strese ve Erken Yaşlanmaya Karşı Panzehir" olarak adlandırılan meditasyon sayesinde çağımızda çığ gibi büyüyen stres kaynaklı hastalıklardan nasıl korunabiliriz?

Meditasyonun "Beden, Zihin ve Ruh Sağlığımız" üzerindeki olumlu etkilerinin kanıtlanmış olduğu Harvard Tıp Fakültesi, Massachusetts Institute of Technology, Yale Üniversitesi vb. gibi bilim dünyasındaki önemli kurumlarca yapılan klinik araştırma neticelerine göre yararları nelerdir? Meditasyon nasıl yapılır? Meditasyon esnasında nasıl oturulmalı; nerede, ne zaman ve ne kadar meditasyon yapmalı? Konularının işlendiği eğitimde Grup Meditasyonu Uygulaması ile son buldu.

Ayurvedik Yoga Terapi Semineri 2018Ayurvedik Yoga Terapi Semineri 2018

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şefinin özel olarak hazırladığı ve Ayurvedik beden tiplerine göre hazırlanan büfe, her eğitimdeki gibi göz doldurdu. Servis edilen sebzeli ve baharatlı sebze çorbası yanı sıra büfemizde sağlıklı atıştırmalıklarımızı da afiyetle tükettik. Doğal kurutulmuş incir ve kayısı çeşitleri, işlem görmemiş ceviz ve badem, tam tahıllı peynirli sandviçler, yine mevsim sebzelerinden yapılan salata özenle sunulmuştu. Mevsim meyveleri, başta nar, elma, armut yanı sıra elbette ayurvedik detoks çayı, zencefilli çay büfenin baş köşesindeydi. Bu rahatlatıcı ve zevkli ortam eşliğinde keyifli ve verimli bir eğitim gerçekleştirildi. 

         Ayurvedik Yoga Terapi Semineri 2018

Eğitimin İkinci gününde Dr.Neslihan İskit ile yoganın 50 iyileştirici yolu ve Depresyon Tedavisinde Yoga Terapi çalışıldı.

Hüzünden Kurtulmak: Depresyon için Yoga

Yoga bizlere depresyondan nasıl çıkacağımızı öğretir ve öz benliğin daha derin hissedilmesini sağlar.

Depresyonda olan herkes, derin ve bitmeyen bir hüzün ve değersizlik hissinin kişiliğimize nasıl her yönden sızabildiğini ve etki altına alabildiğini anlar. Psikolojik yapımız, fiziksel sağlığımız, zihinsel bakış açımız ve hatta arkadaşlarımız ve ailemiz ile iletişim kurma ve çevremizdeki dünyada kendimizi temsil kapasitemiz bile derinden sarsılır. Neden? Çünkü değişimi kaçınılmaz olan şeylerle kendimizi ifade eder ve onlara bağlanırız. Depresyona dair hislerimiz ve diğer bulgular sürdükçe, onların tılsımlarından kurtulduğumuz ve onlara “dönüşmeyi” engellediğimiz bir hayatı düşlemek konusunda giderek daha çok zorlanırız.
Depresyon Tedavisinde Yoga Terapi, hayatın huzurlu, mutlu, keyifli olabileceğini ve bu mutluluk ve tatmin kaynağının kendi içimizde bulunabileceğini öğretir. Çeşitli yoga uygulamaları, sadece bizi oraya ulaştıran araçlardır.

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Kasım 2018