Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi | Ocak 2019, 1.Dönem Mezuniyeti
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

11-12 Mayıs haftasonu yapılan 2019 yılı 1.Dönem, 5nci ve son modül eğitimi Dr. Neslihan İskit ve Ebru Şinik liderliğinde gerçekleşti.

11-12 Mayıs haftasonu yapılan 2019 yılı 1.Dönem, 5nci ve son modül eğitimi Dr. Neslihan İskit ve Ebru Şinik liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. 

İlk gün Dosha’lara göre 5 duyumuzla Şifalanma Metodlarını öğrendik ardından detaylı olarak Ayurveda’da Duygusal Detoks ve Uygulamaları çalışıldı. Duygusal Detoks protokolü çalışmasından sonra Ebru Şinik’in özel tarifi olan Duygusal Detoks Çayı hazırlandı ve çalışma sonrası ikram edildi. Tüm duygusal yüklerimizi akışa bırakmanın keyfi ile hep birlikte 30 dakikalık artık rutinlerimiz arasında olan meditasyon uygulamamız ile eğitimimizi bitirdik. 

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şeflerinden, Serkan Şefimizin bu eğitime özel olarak hazırladığı sağlıklı atıştırmalıklarımızın bulunduğu büfe, mezuniyet haftasına özel menüsü ve yeni dekoruyla bizleri ağırladı. Pesto soslu gevrek sofital mini  roll ekmekte ızgara sebzeler, Haşhaşlı ve Mısırlı mini özel kare roll ekmekte krem peynirli kaşar peyniri, Kinoalı yoğurt çilek taneli, Kereviz sapı semizotu mevsim yeşilliklerinden oluşan diet salatası, Çilek-gül-nane ile özel şefin karışımlarıyla oluşan Ramazan’a özel enerji veren home made şerbet, dilimlenmiş mevsim meyveleri ve kuru meyveler hoş sunumları ile eğitim boyunca tazelendi.

Eğitimin İkinci ve son gününde Dr.Neslihan İskit ile Yoga Nidra konusu işlendi.

Yoga Nidra (yogik uyku) ile uyanık haldeyken uyumayı öğrenin, yani bilinçli halde uyumayı. “Hareketsiz Egzersiz” uygulamasını gevşeme teknikleri ile birleştiren yoga nidra, içimize yolculuk etmemize yardım eder. Amaç bedenimize, bilinçlilik durumlarımıza ve zihnin bedeni nasıl yönettiğine dair içsel farkındalığımızı artırmaktır. Yoga Nidra’nın faydaları arasında kalp, iskelet kasları ve sinir sisteminin rahatlaması, stres ve strese bağlı hastalıkların azalması, uyku ihtiyacını azaltan derin, bilinçli dinlenme yer alır. 

Yoga Nidra teknikleri her yaştan uygulayıcılar için mükemmeldir. Swami Rama Yoga Nidra’yı Himalayalar’ın mağara manastırlarından getirmiştir.

Dr.Neslihan İskit ile Yoga Nidra eğitimi sonunda, Ebru Şinik’in de katılımıyla mezuniyet törenimiz başladı. Katılımcılarımıza, Chopra Center Meditasyon Eğitimi Sertifikası, Kadim Nefes Teknikleri Eğitimi Sertifikası ve Ayurvedik Yoga Terapi Sertifikaları Dr.Neslihan İskit ve Ebru Şinik tarafından takdim edildi. 

Ayurvedik Yoga Terapi Seminerine; kadim bilgilerin ışığında yol aldığımızın farkındalığıyla başlamıştık, her güzel başlangıç gibi bu eğitim sonunda da yine kadim bilgilerin ışığında bitirdik. Oluşturduğumuz birliktelik aydınlığında birbirimize gönülden güzel dilekler de bulunduk. Bu güzel atmosferde mezunlarımızdan, hissettikleri duyguları bizlerle paylaşmalarını istedik; 

  • Bu Eğitime katıldığım için ve mezun olduğum için çok mutluyum. En önemlisi Ebru Şinik ve Neslihan İskit bu eğitim programı ile hayatıma dokundular ve ben dönüşmeye başladım. Dolaylı olarak çevremde de sevdiğim birçok kişiye fayda sağlamaya şansım oldu. Çok teşekkür ediyorum. Serap S.
  • Bu eğitime çok isteyerek ve çok inanarak gelmiştim. İyi ki bu kararı vermişim, ayrıca bu kararı verdiğim için de kendimi takdir ediyorum. Çok çeşitli eğitimler aldım, Fakat Ebru Hocam ve Neslihan Hocam her ikisi de öğretim anlamında beş yıldızlılar, inşallah başkaları da yararlanır ve görür. Meltem F.
  • Bu iki şahane kalp bizlere çok değerli tohumlar attılar. Umarım bizde bunu filizlendirip ağaca, meyveye dönebiliriz. Funda A.
  • Hayatta tesadüfler yoktur, bunu bir kere daha yaşadım. Çok tesadüf diye başladığım bu yolculuk hayatıma çok özel insanlar kattı. Kıymetli hocalarım ve dostlarım oldu. Bu program sonucunda başta kendime, sonra sevdiğim insanlara, ve eğitim verdiğim, hayatına dokunduğum danışmanlık yaptığım herkese de şifa verebilirim. Lütfiye G.
  • 19 Ocak’ta bu eğitime başlarken bilmediğim şeylerden dolayı sorumlu olmadığımı, ama şimdi bilginin verdiği sorumlulukla o bilinçle çok güzel şeyler yapmaya çalışacağımı belirtmek istiyorum. Hepinize çok teşekkürler, tüm arkadaşlarımı tanıdığım içinde çok mutluyum ama hocalarımız gerçekten tek kelime ile şahaneler.  Çiğdem M.
  • Öncelikle şunu belirtmek isterim; hayat amacıma giden yola hizmet eden muhteşem bir eğitim programıydı. Ebru Hocam ve Neslihan Hocamın ışığında en başta kendimi dönüştürerek ve etrafımdaki insanların hepsi “senin gözünün ışığı değişti, ne yapıyorsun?” dedikleri zaman örnek olarak gösterdiğim bir eğitim programıydı. Tüm arkadaşlarıma, başta hocalarıma çok teşekkür ediyorum, dilerim birlikte bu yolda yürümek için her zaman yollarımız kesişir.  Selma S.
  • İnanılmaz heyecanlıyım şu anda sanki üniversiteden mezun olduğum yıllara döndüm. Şimdi gözümün önünden geçiriyorum; yoga yapıyorum, nefes teknikleri, meditasyon günlük hayatımın içindeki rutinler o kadar şahane dokunuşlarla karşılaştım ki ve hayatımın içinde o kadar varlar ki ayrı olduğu zamanları düşünemiyorum.  O yüzden çok çok teşekkür ediyorum ve bilginin sorumluluğunu aldık, en büyük niyetim bundan sonra ki yolculuğumda bu bilgileri paylaşmaktır, bunun için sabırsızlanıyorum.  Esra C.

 

Bizler Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi olarak bir sonraki dönem heyecanını hissederken aslında bu bitişin sadece başlangıç olduğunu biliyoruz. Yeni bir başlangıçta buluşmak üzere….


11-12 Mayıs haftasonu yapılan 2019 yılı 1.Dönem, 5nci ve son modül eğitimi Dr. Neslihan İskit ve Ebru Şinik liderliğinde gerçekleşti.