Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi | 2019 yılı 2.Dönem, 4.Modülü Gerçekleşti
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik yoga terapi Kasım 2019 ebru şinik dr.neslihan iskit

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi 30 Kasım - 1 Aralık haftasonunda dördüncü modülü Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. Eğitimin birinci gününde Ebru Şinik liderliğinde Pranayama: 10 ana Nefes Tekniğinin Kontrendikasyonları, faydaları ve detaylı uygulamaları çalışıldı.

Kadim Nefes Teknikleri, insanoğlunun binlerce yıldır fiziksel, zihinsel ve ruhsal bedenlerinde dengeyi sağlamak ve korumak için kullandığı çok etkili egzersizlerdir. Bu Nefes Teknikleri bizi kolaylıkla An’da yaşama götürerek, zihinsel özgürleşmeyi sağlayan, her yönden şifalandırıcı uygulamalardır.

Kadim Nefes Teknikleri; fiziksel ve zihinsel detoks, stres yönetimi, metabolizmayı hızlandırarak zayıflamayı destekleme, depresyon ve anksiyeteye karşı panzehir oluşturma, vücudu sıcak basmasına karşı serinletme, fiziksel ve zihinsel enerjiyi yükseltme, odaklanma yeteneğini güçlendirme, sindirim sisteminin çalıştırılması, tiroid bezlerinin ve prostat bezlerinin düzenli çalışmasını destekleme, cesaret ve özgüveni artırma, ciltte doğal botoks etkisi yaratma, astım’ı ve muhtelif tümör oluşumlarını şifalandırma ve ses tonunu mükemmel bir tona getirmek gibi bir çok muhtelif yarar sağlayabilmektedir.

Ayurvedik Ürün standımız da Nasya Yağı da vardı. Bir yandan Nasya Yağının faydalarını öğrenirken, diğer yandan burunlarımıza 2’şer damla uygulayarak nasıl kullanıldığını öğrendik ve denedik.

Nasya Yağımız, burun içi mukozasını destekleyici, doğal nem dengesini koruyucu bir ayurvedik yağdır.  Kuru ve soğuk havalarda özellikle kaloriferler açıldığı zaman burun içi Mukozamız kurumaya başlar. Bu sebeple gece boyunca ağzımızdan otomatik olarak nefes alıp vermeye başlarız ve bu bize büyük bir rahatsızlık verir. Geceleri yatmadan önce ve sabahları kalktığımızda, burnunuzu temizledikten sonra, iki burun deliğine de 2'şer damla uygulayacağınız bu Nasya Yağı gece boyunca daha rahat uyumanızı sağlayacağı gibi, gün boyunca da ofis çalışanları için klimalardan kuruyan burun içi mukozasını destekleyici, doğal nem dengesini koruyucu bir etki yaratır. Mukoza ne kadar doğal nemini korursa gripten de o kadar korunuruz. Susam ve okaliptüse alerjisi bulunmayan çocuklarınıza da gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.

Ayurvedik yoga terapi eğitimi ebru şinik dr.neslihan iskit  Kasim 2019

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şefinin bu eğitime özel olarak hazırladığı ayurvedik sebze çorbası vardı. Açık büfemizde temiz beslenme ilkelerine göre hazırlanmış sağlıklı atıştırmalıklarımız vardı. İşlem görmemiş fındık, ceviz ve badem, bol yeşillikli mevsim salatası, peynirli sebzeli tam tahıllı sandviç çeşitleri ayrıca mevsim meyveleri özenle sunuldu. Büfenin vazgeçilmezlerinden, Ebru Şinik’in özel tarifli ayurvedik detoks çayı yanı sıra zencefilli çay, yasemin çayı da eğitim boyunca tazelendi.

Eğitimin İkinci gününde Dr.Neslihan İskit ile Anksiyete ve Depresyon Tedavisinde Yoga Terapi çalışıldı.
Hüzünden Kurtulmak: Depresyon için Yoga
Yoga bizlere depresyondan nasıl çıkacağımızı öğretir ve öz benliğin daha derin hissedilmesini sağlar.

ayurvedik yoga terapi eğitimi 2019 ebru şinik dr.neslihan iskitDepresyonda olan herkes, derin ve bitmeyen bir hüzün ve değersizlik hissinin kişiliğimize nasıl her yönden sızabildiğini ve etki altına alabildiğini anlar. Psikolojik yapımız, fiziksel sağlığımız, zihinsel bakış açımız ve hatta arkadaşlarımız ve ailemiz ile iletişim kurma ve çevremizdeki dünyada kendimizi temsil kapasitemiz bile derinden sarsılır. Neden? Çünkü değişimi kaçınılmaz olan şeylerle kendimizi ifade eder ve onlara bağlanırız. Depresyona dair hislerimiz ve diğer bulgular sürdükçe, onların tılsımlarından kurtulduğumuz ve onlara “dönüşmeyi” engellediğimiz bir hayatı düşlemek konusunda giderek daha çok zorlanırız.

Depresyon Tedavisinde Yoga Terapi, hayatın huzurlu, mutlu, keyifli olabileceğini ve bu mutluluk ve tatmin kaynağının kendi içimizde bulunabileceğini öğretir. Çeşitli yoga uygulamaları, sadece bizi oraya ulaştıran araçlardır.