1. Wellbeing Konferansı Wellbeing Derneği Tarafından İstanbul'da Gerçekleştirildi
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Wellbeing ve Bütünsel Sağlık Derneği’nin organize ettiği ve  ülkemizde ilk kez gerçekleşen  "Yeni Nesil Yaşam Tarzı 1. Wellbeing Konferansı"  6 farklı oturumda İş, Tıp ve Akademi dünyasından müstesna isimlerin panelist olarak yer aldığı toplam 18 panelist ve 160 katılımcı ile Sun Plaza Maslak İstanbul’da 6 Mayıs  Cumartesi günü  gerçekleşti.

Wellbeing Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Ebru Şinik 5 ay önce kurulmuş bulunan bir derneğin ilk halka açık etkinliği olarak beklenilenden çok daha büyük bir talep ile karşılaştıklarını, bunun da halkın her anlamda daha iyi olma, daha iyi hissetme hali için yoğun bir arayışta olduğunun çok güçlü bir kanıtı olduğunu belirtti. Şinik sözlerinin devamında Türkiye’de wellbeing adına sürdürdüğü 12 yıllık çalışmalarının Wellbeing Derneği vasıtasıyla halk tabanına çok daha hızlı ineceğinden şüphe duymadığını, bu konferansın haklı başarısının bunun açık bir göstergesi olduğunu ve bundan sonra hızla ülkemizin diğer önde gelen STK’ları ile ciddi işbirlikleri planlanmaya başladıklarını belirtti.

Şinik son söz olarak  “Daha iyi, daha sağlıklı, daha dengede olma hali kader değildir, önce niyetinizle ve hemen arkasından gelen aksiyon ve eylemlerinizin neticesidir.” diyerek,  “Alma-Verme Yasaları çerçevesinde kurulan mutluluğun, hayatın bize verdiklerini hayata zamanında geri vererek bizim yaratabileceğimizin” üstünü çizdi.

Wellbeing Derneği, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal olarak ‘bütünsel iyi olma’ halini yaratan koruyucu tıp günlük uygulamaları ile toplumsal farkındalığı yükselten organizasyonlara imza atmaya devam ediyor. 

Maslak Sun Plaza’da gerçekleştirilen konferansta aynı zamanda GALLUP tarafından insanın yaşam kalitesinde belirleyici olarak gösterilen konulara özel paneller de organize edildi. 

İnsanın fiziksel, zihinsel, ruhsal, sosyal, çevresel, finansal ve kariyer hayatındaki wellbeing halinin ele alındığı konferansa Wellbeing Derneği Başkanı Ebru Şinik ve Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliği yaptılar.

İş insanlarının katılımıyla yapılan konferansta; kariyer, sosyal, çevresel ve finansal hayatta wellbeing, Ayurvedik günlük rutinlerin dönüştürme gücü ve yaşama entegrasyonu başlıkları işlendi.

2011 yılından beri ülkemizde yürüttüğü eğitimler ve yayınladığı kitaplar ile wellbeing’in (iyi olma hali) önemine dikkat çeken Yükselen Çağ Wellbeing Akademi kurucusu Ebru Şinik başkanlığında kurulan Wellbeing Derneği, toplumsal sağlık, denge, iyilik ve farkındalık halini yükseltmeyi amaçlıyor.

 Ana Sponsor Crassula Ayurvedik Detoks , Sun Plaza, Daily Wellbeing, Spada Coffee, Brita ve Radyo Voyage sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte üye olmayan katılımcılar Konferansın düzenlendiği alanda üye olma şansına sahip oldular. 

Wellbeing Derneği Hakkında; kar amacı gütmeyen dernek 2022 yılında, tüm Wellbeing ve Koruyucu Tıp uygulamalarına yönelik olarak Halk Sağlığı ve Kişiye Özel Wellbeing Uygulamalarının Toplumun her kesimine yayılabilmesi için kuruldu. Bütünsel Sağlık, Koruyucu Tıp, Koruyucu Hekimlik, Halk Sağlığı, Ayurveda Tıbbı, Homeopati, Aromaterapi, İntegratif Tıp, Enerji Tıbbı, Nefes, Meditasyon, Beslenme, Wellbeing, Wellaging, Ayurveda, Yoga, Mindfulness gibi konularda toplumsal ve bireysel farkındalığı yükseltmek üzere yurtiçi ve yurtdışında tüzükte belirtilen çalışma içerikleri dahilinde faaliyetlerde bulunmak ve Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına önerilerde bulunmak üzere çalışmalarına devam ediyor.