Wellbeing Uzmanı Ne İş Yapar?
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Bilge Doymuş Wellbeing UzmanıPandemi başladığı gibi Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik ile Akademimiz kurucusu Ebru Şinik toplum sağlığı için online ne tür eğitimler yapabiliriz diye yaptığı toplantılar neticesinde dünyada hızla yükselen yeni yaşam tarzı olan Wellbeing Uzmanlığı’nda karar kılarak, çok hızlı bir şekilde müfredat programını tamamlayıp, Gedik Üniversitesi’nde dünyadaki bir üniversite çatısı altındaki ilk WELLBEING UZMANLIĞI Sertifika Programı açıldı.

Pandemiden sonra tüm dünyaya damgasını vuran yeni life-style wellbeing insanın her anlamda kendini daha iyi ve dengede hissetmesini temsil ediyor.

Gedik Üniversitesi ve Yükselen Çağ Wellbeing Akademi işbirliğiyle açılan bu sertifika programından 6 ay sonra USA’de Wellbeing Uzmanlığı / Wellbeing Coach programı Beden&Zihin Tıbbı‘nın yüzyılımızdaki en önemli önderlerinden olan Dr. Deepak Chopra tarafından Chopra Center’da açıldı ve hızla muhtelif ülkelerdeki bazı  üniversiteler tarafından da bu yeni yükselen mesleğe yönelik uzmanlık programları eğitim müfredatına alınmaya başlandı.

Nisan 2020 tarihinden bu yana 4 eğitim dönemi tamamlanarak, 14 farklı ülkeden katılım sağlayan toplam 335 öğrenciyi Wellbeing Uzmanı / Wellbeing Coach ünvanı ile mezun ettik. Öğrencilerimiz genel olarak 35 yaş üzeri ve profesyonel  farklı meslek gruplarından oluşuyor.

USA, İngiltere, İrlanda, Arnavutluk, Azerbaycan, Almanya, Dubai, İsrail, Kanada, Belçika, Fransa, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya gibi dünyanın her köşesinden katılım sağlayarak Wellbeing Coach ünvanı ile farklı lisanlarda hizmet vermeye başlayan öğrencilerimiz  sadece bu ülkelerle sınırlı kalmayarak, her geçen gün hızla genişleyen Wellbeing bayrağını bu topraklardan başlayarak tüm dünyada gurur, heyecan ve büyük bir motivasyon ile taşımaya başladılar!

Akademimiz mezunlarından olan Bilge Doymuş “Wellbeing Uzmanı Ne İş Yapar” konularına çok güzel açıklık getirmiş.

Wellbeing Uzmanı Bilge Doymuş’un kaleminden aktarıyoruz;

Yataktan sürenerek mi kalkıyorsun?

Kilo aldıkça alıyor ve vermekte zorlanıyor musun?

Zihnin karmakarışık,düşünceler içinde boğuluyor musun?

Hayata karamsar bakıyor, depresif haller mi yaşıyorsun?

Liste bu şekilde  uzar gider… Bunlardan bir veya bir kaçını yaşıyorsan ve  nereden başlayacağını, ne yapacağını bilemiyorsan işte sana yardım edecek, yol haritanı çizecek, elinden tutup seni kaldıracak kişidir Wellbeing Uzmanı.

 

Günlük rutinler, Nefes Egzersizleri, Meditasyon ve Ayurvedik Beslenme ile tüm bedenlerinize hitap edecek bir yaşam tarzı oluşturmanıza en büyük destekçidir. Koruyucu tıp protokollerini hayatınıza entegre etmek için yol gösterir ve sizin hastalanmayacak şekilde bir yaşam biçimi oluşturmanıza öncülük eder.

Wellbeing, bizim tüm bedenlerimizde iyi olma halimizdir.Yani sadece beslenme odaklı değildir. Bütünsel olarak iyi olma hali beraberinde Kariyer Wellbeing, Finansal Wellbeing, Sosyal Wellbeing hallerini de getirir.

Değer odaklı bir yaşam kalitesine ulaşmanıza yardımcı olmak, sizinle ortak stratejiler belirleyerek aynı zamanda sizi konfor alanınızdan da çıkarmadan, pratik beceriler ile uygulanabilir günlük rutinler oluşturarak, hedefe yönelik değişiklikler yaparak, sizi bütünsel sağlık ve dengeye kavuşmanızda rehberlik eden kişidir.

Sizi sarıp sarmalar, duygusal olarak çökmenize izin vermez, çünkü motivasyon odaklıdır. Danışanı ile güçlü bir iletişim ve müzakere sonrası kişisel tercihlerini de göz önünde bulundurarak ve konfor alanının dışına çıkmadan insanların kendi sorumluluklarını almalarını sağlar. Aralarında tamamen  güçlü bir güven ilişkisi olmalıdır. Bütün bu değişim ve dönüşüme kişinin kendisinin istekli ve hazır olması en önemli kriter ve anahtardır tabi ki, çünkü bu sürecin başlangıcı için belirli bir farkındalığa ulaşmış olması gerekir.

Doktor değildir, reçete yazamaz ama koruyucu tıp protokollerinin takip ve yönlendirmesi için sağlığa bütünsel bakan bir doktor ile beraber çalışarak, danışanın günlük rutinlerini ve yaşam tarzı değişikliklerini organize eder.

Bu sebep ile aslında Wellbeing Uzmanı dönüşümün temsilcisidir diyebiliriz.

Özetle; Wellbeig Uzmanı İyi ve Mutlu olmak isteyen herkese, gerekli Yaşam Tarzı değişikliklerini hayatlarına entegre etmeleri konusunda yol gösterici, motive edici ve bu süreç boyunca  her koşul ve şartta yanınızda olan kişidir.

 

Wellbeing Uzmanı Bilge Doymuş

https://www.instagram.com/bilgecehayatt/

 

İYİ OL, MUTLU OL!